"Stăm pe un risc pe care nu-l putem acoperi", spune Jonathan Barrat, șeful Commodity Broking Services, care are sediul la Sydney. 
Wall Street deschide cu scăderi de 1,5-1,9%, după iureşul provocat pe pieţe de referendumul din Grecia

MF Global era unul dintre cei mai mari investitori pe piața futures din Australia pe zona agricolă. 
Bursele europene sunt în cădere liberă din cauza faptului că grecii s-au hotărât că ar trebui să facă un referendum în care să aleagă dacă să accepte sau nu ștergerea datoriei.
La scurt timp de la deschidere, Bursa de la Frankfurt înregistra o cădere de 3,37%, cea de la Paris o scădere de 1,89% iar cea de la Londra o scădere de 1,71%. La rândul său, bursa de la Madrid a înregistrat o scădere de 2% iar cea de la Milano o cădere de 3%. Ulterior tendinţa de scădere s-a accentuat pe toate pieţele bursiere.

MF Global a intrat sub protecția legii falimentului, conform unui comunicat oficial citat de agenția Bloomberg. MF Global era unul dintre cei mai mari brokeri pe derivative din America și era condusă de un fost șef de la Goldman Sachs. Citește aici despre falimentul MF Global

Conform Bloomberg, grupul condus de Jon Corzine a intrat în faliment după ce a făcut pariuri pe datoriile suverane ale Europei.

MF Global avea o expunere pe obligaţiunile ţărilor europene de 6,3 mld. dolari. Anul trecut compania a investit masiv in obligaţiuni italiene, spaniole, portugheze şi irlandeze, pariind că acestea vor reveni pe creştere anul acesta.

Pe 25 octombrie compania raportase o pierdere trimestrială de 191,6 mil dolari şi, în urma faptului că agenţiile de rating o trecuseră la categoria "junk", încercase o vânzare în ideea de a evita falimentul.

MF Global a făcut parte din grupul ED&F Man, o companie care-şi are rădăcinile în 1783.  Wall Street deschide cu scăderi de 1,5-1,9%, după iureşul provocat pe pieţe de referendumul din Grecia