Într-o declaraţie telefonică făcută pentru Reuters, acesta a menţionat că blindatele staţionează în prezent în apropierea oraşului Alep, aproximativ 30 de kilometri de graniţa cu Turcia, pe teritoriul Şcolii de infanterie. ‘Aceştia /militarii sirieni/ se pregătesc într-un fel sau altul pentru contracararea desfăşurării trupelor turce la graniţă sau de un posibil atac împotriva localităţilor ocupate de rebeli în zona de frontieră la nord de Alep’, a afirmat el, în aceeaşi declaraţie telefonică.

<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/vAKrYKEuLGI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Relaţiile dintre Turcia şi Siria s-au deteriorat la maximum după ce antiaeriana siriană a doborât săptămâna trecută un avion de vânătoare turc deasupra Mediteranei.

În replică, Turcia a început să desfăşoare joi de-a lungul frontierei cu Siria propriile baterii antiaeriene, avertizând Damascul că este gata să răspundă într-o manieră adecvată la orice provocare din partea autorităţilor siriene. Potrivit unor media turce, premierul Recep Tayyip Erdogan a cerut permisiunea Consiliului NATO pentru plasarea bateriilor antiaeriene în apropierea frontierei cu Siria şi că s-ar asigurat de sprijinul aliaţilor în acest sens.
SURSA: Agerpres