Retailerul de bricolaj Praktiker Romania a anuntat ca va inaugura la sfarsitul saptamanii vitoare cel de-al 24-lea magazin al retelei, la Buzau, printr-o investitie de 11,8 milioane de euro.

„Investitia in noul magazin Praktiker de la Buzau face parte din procesul de consolidare a prezentei noastre in regiunea de sud-est a tarii” a declarat Guenter Vosskaemper, directorul general al Praktiker Romania.

Magazinul din Buzau va avea o suprafata totala de vanzare de aproximativ 6.800 metri patrati si dispune de o parcare cu peste 200 de locuri. Noua locatie Praktiker a dus la formarea a aproximativ 100 de noi locuri de munca. In afara de Buzau, in regiunea de sud-est a tarii compania este prezenta in orasele Constanta, Braila si Galati.

De la inceputul anului in curs, retailerul Praktiker a deschis un magazin la Deva, la Pitesti si la Iasi (al doilea din acest oras). Odata cu intrarea in Buzau, compania isi extinde prezenta in 20 de orase din tara. Celelalte unitati Praktiker se afla in Bucuresti (3 magazine), Cluj-Napoca, Ploiesti, Brasov, Bacau, Timişoara (2 magazine), Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila, Baia Mare, Galati, Iasi (2 magazine), Targoviste, Deva si Pitesti.

Astfel reteaua Praktiker acopera o suprafata de vanzare de aproximativ 160.000 metri patrati. De la venirea pe piata din Romania, in 2002, compania a realizat un volum de investitii de 230 milioane euro. Praktiker intentioneaza ca in urmatotii doi ani sa isi mareasca reteaua de magazine pana la 30 de unitati in intreaga tara, acest proces urmand sa includa toate orasele cu mai mult 120.000 de locuitori. Praktiker Romania are in prezent aproximativ 3.000 de angajati.

Praktiker Romania a inregistrat in primele sase luni ale anului in curs vanzari nete de 128,5 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 18,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Fondat in 1978, grupul german detine peste 400 de magazine in 9 tari din Europa – Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia, Luxemburg si Ucraina. Numarul angajatilor grupului Praktiker depaseste 23.000, din care aproximativ 10.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.