Povestea preotului din Italia

”Pilda – scăldătoarea din Betezda.
Părintele Giuseppe Berardelli, 72 de ani, din provincia Bergamo, Italia, a murit. după ce a renunțat la oxigenul său, pentru ca un tânăr să poată să respire: „Sunt profund mișcat de faptul că părintele Gerardelli, căruia enoriașii i-au cumpărat un aparat de ventilație mecanică, a renunțat la acesta și a cerut să îi fie alocat unui pacient mai tânăr”, a explicat un cadru medical de la sanatoriul Don Giuseppe di Casigno. Ambii pacienți erau infectați cu noul coronavirus.”, a scris Ingrid Mocanu pe pagina sa de Facebook.

Avocata a continuat postarea cu o pildă


”Minunea de la Scăldătoarea din Betesda a avut loc lângă Poarta Oilor din Ierusalim, la o scăldătoare (bazin cu apă-Betezda în aramaică).Acolo zăcea de obicei o mulțime de bolnavi — orbi, șchiopi, paralizați, așteptând mișcarea apei. Era acolo un slăbănog care era bolnav de treizeci și opt de ani. Iisus l-a văzut zăcând acolo și, știind că este așa încă de multă vreme, l-a întrebat: “Vrei să te faci sănătos?” Doamne”, i-a răspuns slăbănogul, “NU AM OM, care să mă arunce în scăldătoare, când se tulbură apa. Până ajung eu, altul se coboară înaintea mea.”


Ce era asta? Odată pe an, pentru a face daruri credincioșilor care îi aduceau sacrificii, Dumnezeu vindeca pe primul care era aruncat sau se arunca în scăldătoare, atunci când îngerii tulburau apele. Pentru că Ologul de 34 de ani nu putea merge și nu avea OM care să îl arunce pe el PRIMUL, de fiecare dată altcineva fiind cel arunca, el nu putea să se vindece.
În aceste vremuri, cineva s-a sacrificat pentru un seamăn al LUI, a fost OM pentru cel care a fost salvat, cu prețul vieții OMULUI, care nu întâmplător a fost ALES să fie preot.
Credință înseamnă sacrificiu … și să fii OM!
Iisus să ne fie OM tuturor! Doamne-ajută!”, a notat aceasta.