Măsurile şi deciziile adoptate sistematic de managementul companiei au condus la un profit de 472 mii lei. Comparativ, situaţia financiar-contabilă cu un an în urmă prezenta o pierdere pe trimestrul al treilea de 21,6 milioane lei.

De asemenea, compania a redus cheltuielile în primele 9 luni, faţă de primele 9 luni ale anului 2010, cu 13% şi cu 11 procente raportat la proiecţia bugetară pentru anul în curs, proiecţie conform Bugetului de Venituri şi Cheltueli aferent 2011.

‘‘Rezultatele economice demonstrează faptul că ne aflăm pe drumul cel bun. Suntem conştienţi că mai avem mult de muncă, mai avem etape de parcurs pentru eficientizarea şi flexibilizarea companiei şi consolidarea poziţiei noastre pe pieţele pe care acţionăm. Vom continua proiectul de restructurare, dublat de strategia de atragere de noi surse de venituri, pentru rentabilizarea companiei şi creşterea profitabilităţii’’ a declarat Dumitru Daniel Neagoe, Preşedinte-Director General al C.N. Poşta Română S.A.

La începutul lunii noiembrie, ca urmare a întâlnirii reprezentanţilor MCSI cu cei ai Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale şi reprezentanţii UE, C.N. Poşta Română S.A. a primit aprecieri pozitive pentru îndeplinirea tuturor angajamentelor asumate în faţa creditorilor internaţionali, fiind una dintre companiile care, dupa aplicarea programelor de restructurare, a intrat pe profit.

C.N. Poşta Română S.A. este compania cu cel mai mare număr de angajaţi din România (peste 33.000 de angajaţi), cu cea mai mare reţea fizică de distribuţie (peste 5000 de puncte de lucru şi 16.000 de puncte de acces fără personal) şi un contribuabil serios la bugetul de stat (aproximativ 400 de milioane de lei anual).