Poşta Română va relua licitaţia pentru achiziţia de servicii de reparare şi întreţinere a echipamentelor IT&C aflate în dotarea operatorului poştal, contract estimat la circa 35 milioane de lei, după ce a anulat-o din motive procedurale.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a expirat la 12 noiembrie 2009, dată la care au depus oferte Romsys, UTI, CG&GC, IIRUC Service şi trei consorţii formate din Romtelecom şi S&T România, HP România şi Alsys Data, respectiv Romanian Business Consult, Frontal Communication, Omnilogic, Softnet Business Services şi Software Developement& Consulting.

„Serviciile se vor presta pe întreg teritoriul ţării, în toate locaţiile Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) dotate cu tehnică de calcul la nivelul tuturor subunităţilor poştale”, se arata în anunţul de participare publicat de operatorul poştal în octombrie 2009.

Contractul de prestări servicii urma să fie încheiat pe o perioadă de patru ani. Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale, din care mai mult de 1.100 sunt informatizate.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital. În 2008, CNPR a raportat o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei şi un profit net de 32.793 lei.

SURSA: Mediafax