"Acum, când Florin Georgescu a început să se uite pe hârtii, pe buget, rezultă foarte clar că Boc şi Ungureanu au prevazut bani pentru salarii la vorbe, niciodată la cifre. Nu există în acest moment în niciun capitol bugetar aceşti bani. Bineînţeles că trebuie găsiţi, avem de unde tăia, se vor supăra nişte baroni pedelişti, niste preşedinti de la UNPR, dar sunt locuri unde cheltuielile nu sunt necesare", a  declarat premierul desemnat Victor Ponta, menţionând că situația este ”mult mai rea” decât cea anunțată de predecesorii săi.

În urmă cu câteva zile, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, spunea că guvernele conduse de Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu au lăsat suficienţi bani pentru revenirea la salariile bugetarilor din 2010.  "Există o rezervă de 5 miliarde de euro la Ministerul de Finanţe, am discutat despre majorarea salariilor cu FMI. Nu lăsăm visteria goală pentru majorarea salariilor începand cu luna iunie", spunea Hunor într-o conferinţă de presă.
Ministrul desemnat al Finanţelor, Florin Georgescu, a declarat, miercuri, că salariile bugetarilor vor fi "probabil" majorate, dar că înainte trebuie să "vadă datele".
Mariana Câmpeanu, propusă de pentru preluarea Ministerul Muncii, a dat asigurări că noul Guvern va reîntregi salariile cu 15%.

"Ce pot să confirm este că vom reîntregi salariile cu 15% şi că vom restitui pensionarilor banii din asigurarile de sănatate, luaţi abuziv şi ilegal. Obiectivul nostru este să respectăm decizia Curţii Constituţionale şi să dăm banii înapoi pensionarilor şi să creştem salariile bugetarilor", spunea ea miercuri.