Misiunea urmează să se încheie marţi, iar următoarea vizită este programată pentru finalul lunii iunie.

"Este o misiune tehnică şi eu sper să fie o misiune cu succes la final, astfel încât să putem readuce în discuţie programul cu FMI, Comisia Europeană şi cu Banca Mondială. Am avut chiar săptămâna aceasta la Bruxelles o participare la Consiliul de Miniştri ai Finanţelor, ECOFIN, unde am reiterat faptul că România este angajată ferm în a-şi readuce în discuţie acest program şi a-l închide cu succes în septembrie", declara ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în urmă cu 10 zile. 

El a precizat că scopul misiunii este de a discuta fiecare măsură din Codul fiscal pe bază de argumente, însă a subliniat că România are nevoie de relaxare fiscală. 

Temele asupra cărora România nu a căzut de acord în cadrul discuţiilor anterioare cu instituţiile financiare internaţionale sunt legate de rezolvarea problemelor la complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara şi de liberalizarea pieţei gazelor. 

"Aspectele asupra cărora nu s-a căzut de acord, în cadrul discuţiilor anterioare, au fost cele legate de rezolvarea problemelor la CE Oltenia şi Hunedoara şi de liberalizare a pieţei gazelor. În acest caz s-au făcut progrese, le vom discuta cu reprezentanţii misiunii şi le vom anunţa ulterior", declara Alexandra Cojocaru, director în cadrul Ministrului Finanţelor Publice. 

Actualul acord al României cu Fondul Monetar Internaţional urmează să se încheie în luna septembrie a acestui an. 

AGERPRES