Premierul Victor Ponta a spus că inspectorii Curții de Conturi gândesc ca înainte d e89. "vem foarte multă treabă. A venit primăvara, bani de investiţii avem. Nu prea ne lasă din păcate o instituţie despre care am şi zis eu ceva, de miliţieni. Acum, ca să fiu foarte clar la ce mă refeream, mă refeream la unii dintre inspectorii de la Curtea de Conturi, care gândesc ca înainte de '89 şi care – noi dăm bani pentru investiţii, ei zic să nu se facă investiţii", a spus premierul

"Din nefericire, celelalte proiecte nu mai au acelaşi ritm de implementare, pentru că sunt anumite instituţii de control care simt nevoia să controleze foarte des şi foarte mult. E bine să fim controlaţi, pentru că e bine să se facă lucrurile în regulă, numai că au apărut ceva întârzieri", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a adăugat că funcţionarii din minister au fost mai ocupaţi cu controalele Curţii de Conturi decât cu proiectele din judeţe, motiv pentru care au apărut întârzieri la virarea banilor către administraţiile locale.

"Programele derulate de Ministerul Dezvoltării nu au fost blocate, dar funcţionarii în ultimele trei-patru luni au fost foarte ocupaţi cu Curtea de Conturi şi nu tot timpul au putut să-l folosească pentru a întocmi documentaţia, pentru a lua toate avizele, pentru a reporni finanţările. S-au repornit finanţările, dar nu în ritmul pe care mi l-aş fi dorit. Suntem deja în aprilie, speranţa noastră era ca în sfârşit de februarie să plece deja toţi banii către judeţe, şi pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, şi pe celelalte programe, şi la CNI. Dar acum lucrurile au intrat în normal", a mai spus ministrul Dezvoltării Regionale, potrivit Agerpres.