Premierul Victor Ponta şi-a declarat public susţinerea pentru premierul Sorin Grindeanu, care a pierdut ieri seară susţinerea politică. Surse guvernamentale au dezvăluit pentru Capital că noul secretar general al guvernului ar urma să fie Vlad Stoica, fostul şef al cancelariei primului ministru din perioada în care Victor Ponta a fost premier. Pilot de raliu şi avocat, Vlad Ştefan Stoica este un apropiat al premierului Victor Ponta.

Inițial, surse din Palatul Victoria informaseră că Ponta va conduce Secretariatul de Stat al Guvernului.

Premierul Sorin Grindeanu a publicat, pe rețeaua de socialziare Facebook, un mesaj referitor la evenimentele din ultimele zile, când Liviu Dragnea, șeful PSD, i-a cerut demisia.

Iată mesajul lui Grindeanu:

De peste 20 de ani sunt în PSD. Și vă asigur de respectul meu pentru tot ce ați făcut în acest partid. Vă garantez că nu mă agăț în niciun fel de funcția de Prim-ministru, pe care o ocup și datorită susținerii pe care mi-ați acordat-o.

Vreau să mă asigur că președintele României va nominaliza un premier tot din partea PSD, iar atunci sunt gata să îmi prezint demisia.

Există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea, iar în acest moment îi transferăm practic președintelui Iohannis toată puterea în România. Nu putem accepta această situație! Vă propun o largă consultare în partid, cu toți cei care muncesc și cred în mod real în PSD!

Vreau să cântăriți bine ce decideți astăzi. Avem o datorie față de România.

Partidul nostru a fost mereu un reper de stabilitate, pe noi nu ne definesc crizele interne. PSD trebuie să rămână un pilon de competență și responsabilitate.

Vă mulțumesc!