‘În discuţiile pe care colegii mei Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea le-au avut cu delegaţia FMI, a Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene, inclusiv bazat pe acest succes oarecum neaşteptat pentru dânşii (n.r. – al deblocării programelor finanţate de UE), pentru că tot auziseră anii trecuţi că o să avem bani europeni şi nu mai credeau nici ei, acum îi avem, pentru a nu afecta restul activităţilor bugetare, vom avea o creştere de 0,2% a deficitului numai pentru cofinanţarea programelor pe fonduri europene, faţă de programul iniţial’, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

Şeful Executivului a precizat că finanţatorii internaţionali au acceptat majorarea deficitului după ce au constatat creşterea plăţilor şi a decontărilor pe fondurile europene, o măsură pe care Victor Ponta a apreciat-o ca fiind ‘logică şi foarte bună’.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional a sosit pe 22 octombrie la Bucureşti, pentru discuţii privind evaluarea noului Acord Stand-By cu România, negocierile urmând să se încheie la 5 noiembrie.

Sursa: Agerpres