Victor Ponta l-a atacat, din nou, extrem de dur pe liderul PSD, Liviu Dragnea. El a făcut o serie de comentarii extrem de dure la adresa președinteli PSD, pe pagina sa de Facebook. 

“Viitorul sună bine” spunea Dragnea (Ali Baba “brazilian” înconjurat de 40 de hoți și analfabeți/pentru români sună din ce în ce mai rău!!! În 2015, România era exportator de energie pentru țările din zona noastră/Hidroelectrica trecea de la pierderi la profit, Companiile Energetice Oltenia și Hunedoara erau salvate și aveau planuri de dezvoltare pe termen lung! Ce s-a întâmplat între timp?”, a comentat Victor Ponta pe pagina sa de socializare. El a precizat că la ProRomânia s-a lucrat deja la Strategia Națională pentru Energie. “Sper doar să nu fie prea târziu!”, a punctate Ponta.

Reacția lui Ponta vine după ce în presă au apărut informații potrivit cărora, sâmbătă seara, România a atins un maxim istoric în importul de energie electrică, și anume 1.934 MW, cu 31 MW pste recordul precedent, care a fost atins la data de 20 decembrie 2018. Situația este generată de măsurile luate de Guvern, prin Ordonanța de Urgență, privind măsurile fiscale, în ceea ce privește prețul gazelor și energiei electrice. În plus, vineri, preţul tranzacţionat pentru energia vândută sâmbătă la ora recordului a fost de 650 lei/MWh, cu 30 de lei sub maximul istoric din februarie 2017. În acest weekend, din cauza condiţiilor meteo, la mai multe unităţi de producţie internă au apărut avarii, ceea ce a redus oferta de energie din partea acestora.Guvernul a lut o decizie,la sfarsitul anului trecut, prin Ordonanţa de Urgenţă privind măsurile fiscale, în ceea ce priveşte preţul gazelor şi energiei electrice.