"Bugetul pe care îl prezentăm în faţa plenului reunit trece la lucrurile adevărate, nu la declaraţiile politice, care au abundat în această perioadă. După cum puteţi constata, nu există nicio creştere de taxe şi impozite în 2015. (…) Chiar şi cei mai sceptici şi necredincioşi pot să vadă în bugetul pe anul 2015 că strategia unică de impozitare stă la baza construcţiei", a spus şeful Executivului.

El a susţinut că bugetul pentru anul viitor conţine măsuri benefice pentru economie precum scutirea profitului pe impozitul reinvestit, alocarea de bani mai mulţi pentru investiţii, reducerea TVA pentru pachetele de turism all-inclusive.

Potrivit lui Ponta, în bugetul pe 2015 există acoperire pentru mărirea pensiilor, dublarea alocaţiilor pentru copii şi indexarea indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi.

"De asemenea, se confirmă cei trei ani de alocări suplimentare pentru două domenii esenţiale – educaţia şi sănătatea. Vă cer sprjinul pentru a păstra această direcţie corectă: creşterea investiţiilor în educaţie şi sănătate", a transmis premierul.AGERPRES