''Am vorbit cu doamna deputat Carmen Moldovan, care este preşedinta Comisiei de mediu din Camera Deputaţilor, marţi va fi din nou Codul silvic în dezbatere şi rămânem pe poziţia pe care am fost, aceea de a adopta un cod – la care culmea am lucrat şi cu liberalii, cu doamna Lucia Varga am lucrat foarte bine atunci, mă rog, acum s-a mai răzgândit – prin care prevenim, combatem şi sancţionăm defrişările ilegale şi monopolul pe piaţă al oricărei companii. Nu vorbesc de una anume, vorbesc în general. Marţi, dacă se votează în comisie şi apoi merge la promulgare la preşedinte, se publică în Monitorul Oficial o să avem instrumente mult mai puternice de luptă împotriva celor care abuzează de poziţia de piaţă şi încurajează până la urmă defrişări excesive'', a precizat Ponta.

Premierul s-a referit şi la lobby-uri făcute pentru "a proteja" firme din străinătate care defrişează păduri în ţara noastră.

''Trebuie să ne luptăm să trecem Codul silvic să nu se mai taie pădurile de tot felul de firme din străinătate protejate de lobby-uri din România. Sunt convins că toţi parlamentarii noştri vor fi de partea bună şi vor vota pentru binele pădurilor şi, de fapt, pentru binele României'', a adăugat Ponta.

AGERPRES