Întrebat în legătură cu faptul că la 1 aprilie trebuie numit noul şef al ASF, dacă PSD va face o propunere, Ponta a răspuns: "Nu ştiu să vă răspund. Cred că trebuie o persoană care să aibă şi pregătirea profesională şi statura morală pentru că situaţia de la ASF este extrem de dificilă şi va fi o poziţie extrem de grea", conform mediafax.ro

Plenul Parlamentului va decide, prin vot, cel târziu în 3 aprilie cine îi va înlocui la conducerea ASF pe fostul preşedinte Dan-Radu Ruşanu, precum şi pe Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliului ASF, a anunţat, luni, vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu.

Capital.ro scria în urmă cu o săptămână că Mircea Ursache va fi noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

Mircea Ursache a confirmat, pentru Capital, că este pregătit să accepte şi să facă faţă acestei funcţii. “Având în vedere ce am realizat în 10 luni pe piaţa capital cred că pot să întreprind măsurile necesare cu aceeaşi performanţă şi în piaţa asigurărilor, unde sunt mai multe probleme. Pe piaţa fondurilor private de pensii nu sunt atâtea probleme. Cred că nu e benefic pentru nimeni ca lipsa unor oameni în Consiliul ASF (preşedinte şi un membru) să dureze foarte mult. Problema completării Consiliului trebuie să se facă cu celeritate”, ne-a declarat Ursache.

Citiți mai multe detalii aici