Victor Ponta a declarat, la postul B1 TV, că Liviu Dragnea nu e interesat decât de problemele lui și nu dă doi bani pe problemele altora. Liderul Pro România e convins că Dragnea va candida la alegerile prezidențiale, prin urmare vrea cu orice preț să scape fără condamnare până atunci.

Ponta a explicat că președintele PSD nu este interesat de solicitările unora precum Codrin Ștefănescu și Cătălin Rădulescu, privind amnistia și grațierea.“Decizia 377 din 2017 a CCR spune la punctul 78-80 că nu se pot introduce ulterior, prin modificări legislative, căi de atac la sentințe definitive. Se poate pentru viitor, pentru dosare în lucru, dar pentru dosare deja soluționate nu! A spus-o CCR în 2017, când avea aceeași componență ca acum. Tudorel Toader îi duce cu vorba! Dragnea și Toader îi duc cu vorba pe Rădulescu, pe Codrin nu-știu-care… În fiecare zi se anunță amnistie și grațiere, dar Dragnea și-a rezolvat problema personală și nu va fi condamnat până la prezidențialele unde va candida. Restul să-și rezolve problemele! Cei de la CSM au ales ei completul de judecată (în dosarul lui Dragnea). N-am auzit niciodată așa ceva! Știam că se alege pe lege, nu pe o chichiță administrativă. Nu știu de ce crede Dragnea că acel complet o să-i rezolve problema… Îl cunosc foarte bine! A tras de timp și acum zice că n-o să-l condamne nimeni în timpul campaniei. Deci îl interesează să-și rezolve problema lui, nu dă doi bani pe problemele celorlalți”, a declarat Victor Ponta, pentru B1 TV. 

La începutul lunii ianuarie, Ponta a susţinut că în condiţiile în care Liviu Dragnea va candida pentru funcţia de preşedinte al ţării, electoratul se va mobiliza ca în anul 2000, de această dată voturile urmând a fi câştigate de Klaus Iohannis, doar pentru a nu fi ales şef al statului liderul PSD.