‘Da, am discutat. Urmează să discutăm în continuare. Este o modificare deja la nivel european. (…) Avem în România foarte multe cauze penale în care nu recuperăm prejudiciu… E bine că mai ajung prin închisoare cei care comit fapte penale, dar aş vrea să recuperăm prejudicii multe. În continuare nu avem destule sancţiuni, inclusiv pecuniare. Mentalitatea anglo-saxonă este ‘Follow the Money’ – mergi şi ia-i banii celui care a încălcat legea şi, după aceea, sigur, îl sancţionezi. Noi, cu chiu cu vai, după nişte ani, îl sancţionăm, dar rămâne cu averile, cu casele, cu maşinile, cu conturile – nu păţeşte niciodată nimic. E o tendinţă la nivel european pe care eu o susţin şi cred că ar fi foarte utilă în România’, a afirmat Victor Ponta, la ieşirea din sediul CCR.

La întrebarea presei dacă a făcut această propunere exprimând o poziţie personală, ca şef al Guvernului sau dacă a prezentat poziţia USL, premierul a replicat că nici el nu mai ştie, dar s-a declarat convins că opinia sa este importantă.

‘Acum nici eu nu mai ştiu: sunt persoană, sunt Guvern, sunt USL. Decizia va aparţine în mod sigur Comisiei Constituţionale, însă cred că opinia mea e importantă, scuzaţi-mi lipsa de modestie’, a spus Victor Ponta.
SURSA: Agerpres