‘Am discutat (…) să identificăm împreună o procedură administrativă prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetăţenilor români care îşi cer înapoi banii încasaţi ilegal să fie soluţionate fără a se mai apela la instanţă. Suntem într-o situaţie identică cu ceea ce se întâmpla cu acei bani încasaţi ilegal pensionarilor (din CASS, n.r.). Am dat banii înapoi, la fel trebuie să facem şi cu taxa auto. E clar că legea adoptată anterior a fost o lege care nu corespundea normelor europene şi nici celor constituţionale. E clar că Guvernul va trebui să dea banii înapoi’, a susţinut Ponta, la finalul unei discuţii pe care a avut-o cu secretarii de stat din Ministerul Justiţiei.

El a criticat faptul că această problemă a fost amânată de guvernele anterioare şi a afirmat că problema va fi rezolvată ‘probabil’ printr-o ordonanţă.

‘Avem deja sute sau mii de decizii judecătoreşti şi toate sunt identice, Guvernul a pierdut procesul. Nu are rost să-i mai ţinem pe ceilalţi zeci de mii de procese şi să ţinem instanţele judecătorii, grefierii ocupaţi, ci trebuie să recunoaştem că legea Guvernului Boc a fost greşită şi să găsim o posibilitate de rambursare a banilor pe care statul i-a încasat ilegal’, a declarat Victor Ponta.
SURSA: Agerpres