”Trebuie să fim conștienți de responsabilitatea asumată pentru că nu ne permitem nici un fel de eroare sau greșeală, Fiecare trebuie să fie un avantaj pentru echipa guvernamentală, nu o vulnerabilitate sau un punct slab. Nu voi ezita să iau măsuri neplăcute și dureroase dacă vor apărea probleme de integritate”, a spus Ponta.
El a mai arătat că Guvernul are obiective clare pentru acest an, care trebuie îndeplinite pentru a obține voturile cetățenilor la alegerile viitoare.
”Avem obiective foarte clare de atins până la alegeri. Trebuie să performăm pentru ca poporul român să ne dea un mandat în continuare, de această dată de patru ani”, a mai arătat premierul.
Ponta a arătat că este necesar ca membrii Guvernului să fie atenţi inclusiv la mesajele mass-media, pentru a performa şi a obţine în final votul electoratului la alegerile parlamentare, pentru un mandat al guvernării de patru ani.”Nu ne putem permite greşeli sau erori. Imi doresc foarte mult să arătăm că se poate guverna şi altfel”, a mai arătat Ponta.
În context, acesta şi-a amintit de perioada în care a fost ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în primul Executiv Emil Boc şi i-a spus în glumă ministrului delegat pentru dialog social, Liviu Pop, că stă pe locul său de atunci şi trebuie să tragă concluziile necesare.
Astfel, Ponta s-a declarat emoționat de revenirea la masa Guvernului. ”Am emoții întorcându-mă în acestă sală. Domnule Liviu Pop, dv stați pe locul pe care îl ocupam eu. De aici trageți dv conculziile necesare”, a glumit Ponta.