“Eu regret şi politic şi juridic că probleme atât de importante cum ar fi revizuirea constituţiei, modificarea structurii administrativ-teritoriale a României, sunt aruncate pe piaţă de preşedintele Traian Băsescu la modul extrem de neserios, de neprofesionist, doar demagogic, să facem ştiri, să discute lumea la TV o săptămână după care la prima analiză serioasă, făcută cât de cât juridic la Curtea Constituţională se constată că principalele propuneri sunt doar baloane electorale şi politice. Cred că ar trebui să tratăm subiectele astea mult mai serios, cred că trebuie revizuită constituţia dar după ce avem un alt Parlament, unul legitim nu ca cel de-acum şi cred şi-mi doresc ca în viitor probleme atât de serioase să le discutăm mult mai serios, nu printr-o ieşire strict de vedetă TV, spectaculoasă a domnului Traian Băsescu ci într-un mod mult mai serios”, a declarat Ponta.

Acesta a mai spus că Traian Băsescu ar trebui să accepte ideea că în România trebuie făcută o tranziţie şi o schimbare democratică de putere.

“Cred că toate aceste ultime încercări ale domniei sale de a mai rămâne la putere, de a-şi mai păstra propriul mod de a face politică nu duc decât la lucruri şi mai rele. Eu vreau să mă gândesc la o tranziţie paşnică şi democratică spre o altă putere şi spre un alt mod de a face politică”, a concluzionat Ponta.