"Cea mai importantă lege din ultima perioadă după Codul fiscal şi anume cea privind Programul naţional de irigaţii a picat în Parlament din cauza celor de la PNL. Vă rog dl ministru (al Agriculturii, Daniel Constantin – n.r.) să încercaţi să-i convingeţi (pe liberali – n.r.) împreună cu fermierii, împreună cu toţi cei afectaţi. Să salvăm agricultura română de PNL! Dacă nu reuşiţi să-i convingeţi, sigur, o să dăm o ordonanţă de urgenţă, dar eu vreau să fie un Program naţional asumat de toată lumea pentru că, fără irigaţii, am văzut şi anul acesta, este foarte foarte dificil", a spus Ponta la începutul şedinţei săptămânale de guvern.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare, cu amendamente, nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării lui, în şedinţa de miercuri a Camerei Deputaţilor.

Proiectul, ce prevedea alocarea unui miliard de euro, în următorii cinci ani, pentru modernizarea infrastructurii primare a sistemului naţional de irigaţii, în vederea reducerii costurilor, a întrunit 181 de voturi pentru, 98 de abţineri şi trei voturi împotrivă, în condiţiile în care o lege organică se adoptă cu jumătate plus unu din voturile tuturor deputaţilor. AGERPRES