Fostul premier Victor Ponta, liderul Pro România, a anunţat, luni că în octombrie-noiembrie formaţiunea sa va organiza congres în cadrul căruia vor fi desemnaţi candidaţii pentru Parlamentul European, dar şi pentru nominalizarea unui candidat pentru Cotroceni.

‘Săptămâna aceasta… viitoare, vom depune cerere pentru înfiinţarea de grup parlamentar. După cum ştiţi suntem 11 deputaţi şi vor mai veni alături de noi oameni. Vreau să lansăm în fiecare lună acele dezbateri sectoriale, cu fiecare dintre colegii mei de aici. În octombrie-noiembrie vom face un congres, nu doar să ne alegem pe funcţii, ci să stabilim toate aceste politici, ceea ce astăzi am spus în 50 de minute. Vreau să desemnăm candidaţii pentru Parlamentul European din rândul celor care vorbesc şi limba română şi limba engleză bine şi care au un impact în zona pe care ei pot să o reprezinte. Vreau să desemnăm un candidat la prezidenţiale, pentru că acum există doi candidaţi din zona de dreapta, domnul Iohannis şi domnul Tăriceanu. În zona de centru, centru-stânga nu este niciun candidat. Noi vom propune un candidat. Este astăzi aici, în sală şi nu sunt eu, şi care să poată să vină cu un proiect de ţară de centru stânga’, a spus Ponta la evenimentul de lansare a agendei politice 2018/2024 a Pro România.

El a adăugat că Pro România îşi va face structuri teritoriale, iar până pe 1 ianuarie 2019 ‘va lupta cu toate armele politice” pentru un guvern ”despre care toată Europa să vorbească în următorii 14 ani ca despre un guvern competent, eficient, competent şi patriot’.

Firea contraatacă: anunţă 7 transferuri în Parlament

Gabriela Firea anunță că PSD se întărește, după plecările din acestă perioadă către partidul lui Victor Ponta, și că șapte parlamentari au semnat adeziuni în fața lui Liviu Dragnea.

”Traversăm un episod mai neplăcut în istoria noastră, dar nu e o dramă. Este o mare durere sufletească când vezi că, foști colegi deja, nu doar că au părăsit partidul și românii care i-au votat, dar simt și nevoia să justifice această plecare împroșcând cu noroi foștii colegi. Din informațiile pe care le dețin, mai mulți parlamentari ai mai multor fomațiuni au semnat adeziuni în fața președintelui Liviu Dragnea. Eu știu că vin 7 parlamentari, e posibil să fie mai mulți. Vom avea, în continuare, majoritate parlamentară”, a spus Gabriela Firea, într-o emisiune TV.