Victor Ponta s-a certat cu Rovana Plumb din cauza lui Dragnea. În paralel, liderul Pro România a fost atacat fix pe același subiect și de Norica Nicolai.

Primul episod s-a consumat la o dezbatere electorală organizată de Dc News.  În timp ce Victor Ponta a susţinut că PSD şi-a pierdut reputaţia de partid al oamenilor profesionişti, iar actualii lideri stau lângă Liviu Dragnea de dragul funcţiilor, candidatul PSD pentru PE, Rovana Plumb a venit cu o replică tăioasă.”Eu am intrat în PSD pentru că am crezut că Adrian Năstase şi echipa de atunci erau cei mai profesionişti din această ţară. După care mi-am dorit ca în guvernul PSD să fie în continuare oameni profesionişti. Doamna Rovana Plumb a fost un ministru foarte bun, cum au fost şi alţii. În acest moment, îmi pare rău, dar PSD nu şi-a pus în frunte oamenii cei mai buni. Nu se pot supăra doamna Plumb şi doamna Intotero, nici nu mai sunt miniştri. PSD şi-a pus oameni care ascultă. Eu întotdeauna mi-am dorit oameni pe care să-i ascult eu şi de la care să învăţ. Acesta era unicul prestigiu al PSD, că are oameni profesionişti, cu care te mândreşti. Eu nu cred că este vreun social-democrat care nu se mândreşte cu Corina Creţu sau cu Mihai Tudose”, a spus Ponta.Replica Rovanei Plumb a venit imediat. „Mai trebuie să înveţe Corina. Face nişte confuzii foarte mari”, a spus acesta.

Liderul Pro România nu s-a putut abține și a comentat: „Asta chiar e culmea! Pe bune?”.

Rovana Plumba a continuat: „Confuzii mari pe proceduri europene. Dar nu despre ea vorbim. Vreu să-ţi pun o întrebare, Victor. Ai spus nu numai o dată că tu vei rămâne prietenul lui Liviu Dragnea, pentru că Liviu Dragnea este un lider puternic, un organizator”.

Victor Ponta a susținut că niciodată nu ar fi zis aşa ceva.

Întrebat dacă plecarea din PSD are legătură cu faptul că interesele sale personale diferă de interesele partidului, Ponta a răspuns: „Interesele mele personale diferă de interesele lui Dragnea. Eu nu vreau să scăpăm hoţii de puşcărie şi nu vreau să furăm firmele româneşti”.

Redăm mai jos continuarea dialogului dintre cei doi lideri politici:

„Rovana Plumb: – Acum ai spus că un sunt profesionişti, că aleargă după funcţii, ceea ce este total neadevărat. Nimeni nu aleargă după recompense şi după funcţii.

Victor Ponta: – Tu alergi, Rovana, să fii comisar european.

Rovana Plumb: – Nu m-am exprimat niciodată aşa. Ai spus că mă cunoşti.

Victor Ponta: – Te-am cunoscut. Te-ai schimbat.

Rovana Plumb: – Te rog să nu te mai adresezi public că ai noştri colegi aleargă după funcţii.

Victor Ponta: – Toţi cei care staţi pe scenă lângă Dragnea sunteţi pentru funcţii.

Rovana Plumb: – Aceşti oameni, cu toţi membrii guvernului, cu toţi parlamentarii din Coaliţia PSD-ALDE am pus în aplicare un program de guvernare care este cel mai bun şi a fost votat de români”

În paralel, Norica Nicolai de la ALDE a sărit pe Victor Ponta căruia i-a amintit că până nu demult era un mare  fan al lui Liviu Dragnea.

„Norica Nicolai: Victor, aș vrea să îți spun și să-ți reamintesc că la un moment dat și tu erai mare fan al lui Liviu Dragnea. Ce s-a schimbat?

Victor Ponta: Toți facem prostii în viață! Important e să-ți dai seama când greșești și să te îndrepți. Eu am învățat din propriile greșeli.”.