În doar câteva minute puteţi găsi pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală orice produs vă doriţi. Dacă vreţi să achiziţionaţi bunuri la preţuri cât mai mici este bine să va uitaţi la cele care nu au fost vândute la prima licitaţie. În acest caz, preţul poate fi chiar şi cu jumătate mai mic decât cel de evaluare.
Cele mai ieftine produse pot fi găsite în categoria bunurilor din proprietatea privată a statului, chiar dacă nu este o regulă. Sunt şi excepţii, astfel că preţuri mici pot fi identificate şi în categoria bunurilor sechestrate.

Spre exemplu, persoanele care au spirit de întreprinzător pot scoate “bani frumoşi” dacă se ocupă cu achiziţia şi vânzarea de maşini sau vouchere Rabla. Cum aşa? Pe site-ul www.anaf.ro pot fi găsite autovehicule vechi de câteva sute de lei. Având în vedere că valoarea unui tichet Rabla este de 3.800 de lei pot fi astfel câştigaţi cu uşurinţă circa 1.000 de lei. Suma este mai mică având în vedere că pe piaţa liberă voucherele Rabla se vând la preţuri cuprinse între 1.200 de lei şi 2.200 de lei. Pe lângă diferenţa dintre vânzarea tichetului şi cumpărarea autovehiculului de la Fisc mai apar unele costuri care îţi reduc din câştig, dar profitul îţi este asigurat.

Cât dai pe o maşină veche

Preţurile de vânzare ale autovehiculelor diferă în funcţie de marcă, anul de fabricaţie şi starea acestora. În majoritatea cazurilor, maşini mai vechi de 10 ani pot fi cumpărate şi cu 800 de lei. De exemplu, Direcţia Finanţelor Publice Gorj organizează luni, 12 septembrie, o licitaţie pentru vânzarea mai multor bunuri intrate în proprietatea privată a statului. Printre ele se găsesc şi două autoturisme Dacia, una fabricată în anul 1996, iar cealaltă în 1998. Preţul de pornire al licitaţiei este de 723 de lei, respectiv 741 de lei, cu TVA inclus.

Pe site-ul ANAF nu se găsesc de vânzare doar maşini vechi. Direcţia Finanţelor Publice Vaslui de pildă, are la vânzare un autoturism Chevrolet Lacetti, fabricat în anul 2007, cu doar 56.057 km parcurşi. Preţul de vânzare este de 28.523 de lei, adică 6.700 de euro. Dacă vi se pare un preţ mare atunci aveţi varianta să achiziţionaţi un alt autovehicul – Chevrolet Aveo, fabricat în 2008, la un preţ de 16.102 lei (3.750 de euro).

Puteţi găsi şi alte mărci. Volkswagen Passat (2002), diesel, motor de 1.9, la un preţ de 13.233 de lei sau un BMW 316i(1993) cu numai 5.702 lei. Licitaţia pentru ultimul autovehicul este organizată de Direcţia Finanţelor Publice Braşov la data de 21 septembrie.

Ce produse mai găsiţi

Pe lângă listele uriaşe cu bunuri sechestrate de genul umbrele, lenjerie de damă, bluze sau altele puteţi găsi şi produse de lux.

De exemplu un ceas din aur, placat cu pietre preţioase şi semipreţioase, cu o greutate de 74,14 grame, al cărui preţ de vânzare este de 10.500 de lei. Sau un inel de aur cu briliante, cu un gramaj de 7,15, la un preţ de 387,5 lei.

Chiar dacă nu este o investiţie prea plăcută la Fisc puteţi găsi şi locuri de veci. Un astfel de loc, cu o suprafaţă de 7,5 mp, era scos la vânzare cu 2.750 de lei. Dacă vă doriţi o pădure puteţi găsi în judeţul Ilfov, în localitatea Corbeanca. Astfel un “teren-pădure” cuo suprafaţă de 5.000 mp are ca preţ de pornire al licitaţiei valoarea de 45.000 de euro, diminuat cu 25%. Licitaţia va fi organizată pe data de 15 septembrie.