Polițiștii avertizează că ”numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”. Poliţiştii cer preşedintelui să nu promulge legea pe care o consideră un ”pariu cu viaţa cetăţenilor” şi îi solicită să atace la Curtea Constituţională prevederile acesteia.

Asociația profesională atrage atenția că peste 2.000 de oameni vor muri în anul 2019 dacă această lege va intra în vigoare, în condițiile în care anul trecut s-au înregistrat 1.951 de morți din cauza accidentelor rutiere.

„În condiţiile intrării în vigoare a acestei legi, Poliţia Rutieră va fi în imposibilitatea de a-şi execută misiunile şi de a controla respectarea limitelor de viteză pe drumurile publice”, se arată în scrisoarea deschisă adresată președintelui țării.

Camera Deputaţilor, a adoptat la începutul acestei luni o lege pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de Guvern nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500 – 2.000 de metri înainte.