Poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, în colaborare cu reprezentanţii Registrului Auto Român desfăşoară o acţiune pentru identificarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă, pentru prevenirea accidentelor generate de lipsa pneurilor corespunzătoare.

În cazul în care circulaţi fără anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, riscaţi să rămâneţi fără certificatul de inmatriculare, dar şi să plătiţi o amendă din clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 de puncte-amendă).

De asemenea, au fost efectuate controale la operatori economici ce au atribuţii pe linia deszăpezirii carosabilului, fiind verificate şi sancţionate cinci societăţi comerciale aflate sub contract cu primăriile de sector şi Primăria municipiului Bucureşti, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă.

Activităţile de monitorizare şi control a societăţilor comerciale ce au atribuţii pe linia întreţinerii drumurilor publice pe timp de iarnă vor continua.