Jurnaliștii de la Rise Project au fost înștiințati de către Poliția din Teleorman că sunt vizați într-un dosar penal, deschis în urma unei plângeri făcute de directorul Tel Drum, Petre Pitiș.

“După miliția datelor personale, ne caută și poliția din Teleorman. Cu aceleași griji: sursele noastre și arhiva #TeleormanLeaks. Petre Pitiș, directorul Tel Drum, a făcut plângerea, iar comisarul Valentin Dumitrașcu, seful IPJ Teleorman, a trecut la fapte. Sunt prieteni. Ambii au mers la vânătoare cu Liviu Dragnea de nenumarate ori, semnând frecvent registrele grupării și distrându-se printre cadavre în efectiv complet cu baronii PSD. Vă mulțumim că ne urmăriți. Continuăm”, au anunțat, pe Facebook, cei de la Rise Project.

“La această unitate de poliție se află în lucru dosarul penal cu numărul de mai sus, privind sesizarea numitului Petre Pitiș, director al S.C. Teldrum S.A. din care rezultă faptul că un localnic a găsit într-o zonă rurală a județului Teleorman o valiză conținând hard-disk, o tabletă, un stick usb și alte documente, având legătură cu societatea mai sus menționată, bunuri care au fost predate organizației dumneavoastră. Ulterior, în spațiul public, au fost prezentate fotografii, filme, respectiv s-a afirmat că aceste dispozitive ar aparține S.C. Teldum S.A. Tot în spațiul public, a fost prezentată informația că, într-o convorbire publicată pe siteul ‘riseproject’, persoane din această organizație au afirmat vineri, 02.11.2018, că se află în posesia valizei de o saptămână.

Având în vedere cele mai sus menționate, vă rugăm să ne comunicați în cel mai scurt timp posibil:

– data la care ați intrat în posesia bunurilor respective, cu descrierea acestora;

– identitatea persoanei care v-a predat bunurile;

– dacă bunurile au fost predate autorităților, cu specificarea identității autorității către care s-au predat și data la care s-au predat;

– alte detalii care au legătura cu cele mai sus menționate”, se arată în adesa Poliției Teleorman. 

Documentul este semnat de Comisarul șef de poliție Dumitrașcu Valentin, șeful Inspectoratului de Poliție Teleorman, și comisarul-șef de poliție Copăceanu Geani, șeful Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Teleorman.

Potrivit datelor furnizate până acum de Rise Project, ”o valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ”.