Sâmbătă seară, polițiștii au pornit o serie de controale la cafenelele și barurile din perimetrul bulevardelor Unirii, Decebal și Burebista.

Aproximativ 100 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București, prin Serviciul de Ordine Publică, cu sprijinul Sectoarelor 1-6 Poliție au verificat în ce măsură este respectată legea antifumat. 

Aceștia au acordat nu mai puțin de 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 72.000 lei. Mai mult decât atât, în cazul a două unități a fost dispusă chiar închiderea, având în vedere caracterul de repetatibilitate al faptei.

Sancțiunile nu au vizat însă doar nerespectarea legislației în vigoare cu privire la fumatul în spații închise, ci și pentru deficiențe constatate în modul de asigurare a pazei bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. 

Acțiunea se circumscrie activităţilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de liniște publică, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.