Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea transmite că, în urma a 26 de percheziţii domiciliare efectuate în şapte locaţii din judeţul Vrancea, au fost confiscaţi, miercuri, peste 570 de metri cubi de lemne, în valoare de 260.000 lei. Acţiunea oamenilor legii a avut loc în cadrul unui dosar penal privind infracţiuni la regimul silvic sau conexe acestuia.

„Miercuri dimineaţa, poliţiştii din Vrancea au efectuat 26 de percheziţii domiciliare, 13 la persoane fizice şi 13 la persoane juridice, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni la regimul silvic sau conexe acestuia.

Peste 570 metri cubi de material lemnos în valoare de aproximativ 260.000 lei, bani, documente cu regim silvic şi alte mijloace materiale de probă au fost confiscate, reţinute sau ridicate în vederea stabilirii provenienţei, din care cherestea – 221,19 metri cubi, lemn rotund – 316,42 metri cubi şi 30,87 metri cubi lemn foc”, a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în cuantum de 20.000 lei.

Totodată, în cadrul activităţilor procedurale au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor suma de peste 82.000 lei precum şi documente cu regim silvic şi alte mijloace materiale de probă necesare soluţionării cauzei, scrie Agerpres.

La cele 26 de percheziţii efectuate pe raza a şapte localităţi din judeţul Vrancea au participat aproximativ 80 de poliţişti de ordine publică, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea.

De asemenea, la percheziţii au fost prezenţi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Focşani şi ai Direcţiei Silvice Vrancea, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea şi ai Grupării de Jandarmi Mobile „Alexandru cel Bun” Bacău.

Sursa foto: INQUAM Photos, Casian Mitu