„Avem în vedere modul de desfăşurare a acestor activităţi de asigurare, cu două vârfuri, în iunie şi decembrie, mi-e greu să anticipez o data pentru o posibilă majorare de tarife. Mă aştept la o discuţie la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie. În ultimii ani a fost invocată posibilitatea majorării tarifelor la poliţele RCA, dar s-a întâmplat ca acestea chiar să scadă”, a arătat Buzoianu, care a participat, miercuri, la Conferinţa Naţională a Brokerilor de Asigurări şi Pensii ediţia a VII-a, organizată la Bucureşti. Acesta a apreciat că în piaţă există o situaţie care i-ar putea determina pe asiguratori să crească tarifele la poliţele RCA.
„Dacă te uiţi în piaţă la situaţia existentă în ceea ce priveşte daunele la poliţele RCA, se poate spune că există o presiune asupra societăţilor. Situaţia care este acum în piaţă crează presiune asupra managementului societăţilor de asigurare în a adapta veniturile cu obligaţiile pe care şi le asumă şi bineînţeles cu posibilitatea să plătească dauna”, a explicat Buzoianu.
În sistemul de asigurări tarifele sunt stabilite în mod liber de către companii, iar în funcţie de reglementările naţionale acestea au sau nu obligaţia de a notifica autoritatea de control, care în cazul României este Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.