Oficialii Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor vor anunţa, astăzi, într-o conferinţă de presă că poliţele pe care le emit nu acoperă şi daunele provocate de ninsorile abundente.
De exemplu, dacă acoperişul unei case a căzut sub greutatea nămeţilor, proprietarul locuinţei asigurate nu va fi despăgubit. Pe de altă parte, dacă se constată că respectiva locuinţă a fost afectată de inundaţiile ivite după topirea zăpezii proprietarul va fi despăgubit. Un alt punct ce va fi discutat la conferinţa de astăzi îl reprezintă schimbările de la conducerea PAID şi din consiliul de administraţie al organizaţiei.
Astfel, Marius Bulugea a devenit director executiv iar Alexander Adamescu( din partea Astra Asigurări) şi Constantin Toma( din partea Platinum) sunt membrii ai consiliului de administraţie. Deciziile au fost luate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor care a avut loc marţi 21 februarie. În cadrul aceleiaşi întruniri s-au mai discutat şi alte aspecte cum ar fi posibila majorare a preţului poliţelor obligatorii, introducerea unei separaţii clare între poliţele obligatorii şi cele facultative sau conceperea unei prevederi exprese care să interzică societăţilor nemembre PAID să vândă poliţe sub denumiri asemănătoarea cu cea obligatorie.
Potrivit legii, începând cu jumătatea anului trecut, toate locuinţele din România trebuie să deţină o poliţă de asigurare. Cea mai ieftină variantă pentru asigurare o reprezintă poliţele emise de PAID, societate care are ca acţionari 13 companii din domeniu şi care emite poliţe de 10 sau 20 de euro. Pentru locuinţele cu structuri din materiale moderne preţul poliţei este de 20 de euro iar valoarea asigurată de 20.000 de euro în timp ce pentru locuinţele cu structură de chirpici preţul asigurării este de 10 euro iar valoarea despăgubită de 10.000 de euro.
Vom reveni cu amănunte pe parcursul desfăşurării conferinţei.