Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, după Consiliul Naţional al PNL, că luptele interne din partid au luat sfârșit.

„Consider că este un moment foarte important să subliniem că acel aspect al luptelor interne, în interiorul PNL, a luat sfârşit şi aşa cum acum trei zile, preşedintele ţării a spus la Vila Florica, atunci când am sărbătorit ziua PNL, că vremea luptelor interne a luat sfârşit, mă alătur şi spun că într-adevăr, astăzi, PNL a dat dovadă de maturitate şi vremea luptelor interne a luat sfârşit.

Este foarte important să subliniez că prin rezoluţia care s-a aprobat astăzi, PNL va promova întărirea legăturilor cu intelectualii, întărirea legăturilor cu mediul academic, cu societatea civilă, astfel încât să putem să primim tot ceea ce înseamnă mesajul din partea tuturor cetăţenilor români, pentru a avea observaţiile concrete şi reale, pentru a putea să punem laolaltă toate energiile şi expertiza de care putem da dovadă, astfel încât să continuăm procesul de modernizare a României.

Putem spune că PNL şi-a asumat să fie promotorul diasporei. PNL acordă respect, acordă atenţie şi de asemenea, prin acest mesaj, arată preţuirea pentru românii din diaspora”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Guvernul are în vedere o nouă schemă de ajutor de stat

Totodată, premierul a fost întrebat vineri, după Consiliul Naţional al PNL, dacă Guvernul are în vedere acordarea unor facilităţi firmelor din Ucraina care se relocă în România.

În legătură cu acest subiect, Nicolae Ciucă a ținut să menționeze că Guvernul urmează să vină cu o nouă schemă de ajutor de stat care să asigure facilităţi firmelor care îl reloca activitatea pe teritoriul României.

„Am discutat şi ne-am gândit că este foarte important ca, pe lângă schema de ajutor de stat care se alocă investitorilor, în mod deosebit pentru cei care măresc numărul de locuri de muncă, să venim cu o altă schemă de ajutor de stat cu două direcţii principale.

Prima vizează retehnologizarea, tehnologii noi în economia românească, iar cea de-a două e cea prin care asigurăm facilităţi firmelor care îşi relocă activitatea pe teritoriul României”, a spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, despre alegerile interne din PNL

În cadrul ședinței Consiliului Național al PNL care are loc vineri, Nicolae Ciucă a vorbit despre alegerile interne din partid, dar și despre schimbările la care se așteaptă în următoarea perioadă.

El susține că liberalii vor munci pentru a pune în practică programul partidului, dar și pentru a câștiga încrederea electoratului, bazându-se pe principiile meritocrației, reprezentativității, dar și  pe criterii de competență politică, integritate și profesionalism.