"Astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, a fost respinsă solicitarea PNL de a dezbate în regim de urgenţă legea de aprobare a Ordonanţei prin care se micşorează contribuţia la pilonul II de pensii şi, în felul acesta, pe de o parte se pun în pericol pensiile a milioane de oameni, iar pe de altă parte, dacă acest pilon rămâne, pensiile ar fi cu mult micşorate. Am revenit cu această solicitare în Biroul Permanent, am solicitat din nou comisiilor de specialitate şi majorităţii parlamentare să găsească un răspuns acceptabil pentru cetăţenii de bună credinţă ai acestei ţări, ce se întâmplă în cazul în care o majoritate parlamentară pur şi simplu refuză dezbaterea unei legi care vizează milioane de oameni. Aceasta ordonanţă vizează pe de o parte 5 milioane de pensionari, pe de altă parte 7 milioane de contributori la pilonul II de pensii. Aceşti oameni, în momentul de faţă, din partea majorităţii parlamentare nu au un răspuns, nu au o decizie politică. În timp ce legile Justiţiei sunt votate pe repede înainte, în două zile, în comisiile de specialitate, legi care privesc interesul a milioane de oameni sunt ţinute la sertar de luni bune de zile", a precizat Raluca Turcan într-o declaraţie de presă. 

Într-o postare pe pagina de socializare, Raluca Turcan a anunţat, cu o zi în urmă, că PNL va stopa în Parlament încercările PSD-ALDE de a naţionaliza o parte din Pilonul 2 de pensii. 

"La solicitarea PNL, Ordonanţa nr. 82/2017 a fost scoasă de la sertar şi inclusă pe Ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, la punctul 3! Prin această Ordonanţă de Urgenţă Guvernul PSD-ALDE a tăiat procente consistente din contribuţiile angajaţilor români la Pilonul 2 de pensii. Începând cu luna ianuarie 2018, contribuţiile angajaţilor au scăzut de la 6% la 3,75%. Astfel, sumele virate în conturile individuale au fost mai mici cu procente cuprinse între 4% şi 12%. Prin această măsură, peste 7 milioane participanţi la Pilonul 2 de pensii vor primi pensii mai mici şi cu peste 20%. PNL a propus un amendament la această Ordonanţă cu numărul 82, prin care contribuţiile angajaţilor să crească imediat la 6%", a explicat Turcan marţi, într-o postare pe Facebook.