Conform celor spuse de Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, în şedinţa BPN se va lua decizia de a nu exista niciun fel de alianţe cu PSD.

Decizia de a nu exista niciun fel de alianțe cu PSD

„În cadrul echipei de campanie, în discuţiile avute cu preşedintele PNL, am luat decizia pe care o vom adopta şi în Biroul Permanent Naţional de miercuri – să nu existe niciun fel de alianţe cu partidul trecutului, cu PSD”, a transmis Robert Sighiartău.

De asemenea, secretarul general al PNL a arătat că în ceea ce priveşte majoritatea în CGMB opţiunile liberalilor sunt partidele anti-PSD.

„Dar rămâne de văzut exact fiecare cu ce cifre vine, cu ce număr de consilieri locali, cu ce zestre şi apoi ne vom pune la masă şi conform celor discutate şi anterior, înaintea alegerilor locale, vom face majorităţi în toate consiliile locale pentru a putea să ne punem în practică proiectele pe care le-am avut prezentate în campania electorală”, a spus acesta.

Robert Sighiartău a mai arătat că în şedinţa BPN se va face şi o analiză a rezultatelor obţinute de filialele PNL.

„După orice fel de alegeri, oricât de bune ar fi, cum sunt şi aceste alegeri ale PNL, normal că vrem întotdeauna să îmbunătăţim performanţa unor judeţe. Se vor face analize. Vom avea şi un Birou Permanent Naţional şi dacă există soluţii mai bune în anumite judeţe normal că vom apela la ele pentru că ne dorim ca scorul acesta în perspectiva alegerilor parlamentare să se consolideze sau să crească”, a completat acesta.

Orban, despre intrarea lui Nicușor Dan în PNL

Preşedintele liberalilor, premierul Ludovic Orban, a declarat, marţi, că deocamdată nu se discută despre intrarea în PNL a lui Nicuşor Dan, primarul general ales.

„Este o decizie pe care trebuie să o gândească Nicuşor Dan. Deocamdată nu discutăm acest subiect. Deocamdată Nicuşor Dan a fost ales cu sprijinul nostru şi cu sprijinul celor de la USR PLUS, dar mai ales prin votul bucureştenilor”, a declarat Orban la B1 Tv.

El a susţinut că în unele secţii au dispărut voturi date lui Nicuşor Dan.

„Acolo unde oamenii noştri nu au fost suficient de vigilenţi au mai dispărut voturi de la Nicuşor Dan”, a spus Orban, subliniind că în sectoarele 1, 2 şi 5 există inadvertenţe. El a dat exemplu faptul că în sectorul 5, 90 de voturi pentru PNL au fost numărate în procesul-verbal pentru Partida Romilor.