Surse din PNL au precizat că în afara demisiei previzibile a Alinei Gorghiu şi alţi oameni din conducerea partidului sunt pregătiţi să demisioneze. Cristian Buşoi, liderul PNL București, secretarul general Ilie Bolojan, dar şi strategul din această campanie, Gheorghe Falcă, toţi sunt cu mandatele pe masă şi îşi vor da demisiile.

Pe lângă aceştia, liderii PNL din teritoriu sunt pregătiți să demisioneze. Mulți dintre ei au vrut să facă acest gest azi noapte, dar au fost opriți de către cei din conducerea centrală pentru că se considera că astfel ar fi demobilizat toți oamenii din secțiile de votare.

O întâlnire crucială pentru viitorul partidului va avea loc, astăzi, în Modrogan. Președintele Alina Gorghiu va chema liderii de filiale pentru a avea o discuție, dar îi va pune în fața faptului împlinit și le va explica că demisionează din funcția de lider al partidului.

În ciuda acestui val de demisii, conducerea PNL va rămâne interimară până la Congres, care este cerut cât mai rapid de toți liderii din partid. În aceste momente se discută despre un Congres organizat la începutul lunii ianuarie. Acest Congres va avea rolul să definitiveze fuziunea dintre vechiul PNL și vechiul PDL, prin alegerea unui președinte unic al marelui PNL.

Acest Congres este considerat de mulți lideri ai PNL momentul zero al partidului, în special după acest dezastru de la alegerile parlamentare. Încă de pe acum bătăliile între vechiul PNL și vechiul PDL se anunță crâncene, iar liderii din vechiul PDL se antrenează pentru a prelua partidul începând cu 2017.