Florin Cîţu, ministrul Finanțelor Publice, a vorbit, miercuri seară, despre intenţia Guvernului de a lista CEC Bank pe piața de capital. Ministrul a subliniat că se doreşte listarea unui pachet de minimum 20%.

Florin Cîţu a reamintit că banca a fost capitalizată cu 950 de milioane de lei de la bugetul statului: „Am vorbit deja de listarea Hidroelectrica, știți foarte bine că este în programul de guvernare PNL. Eu am mai plusat cu ceva și anume cu listarea CEC. Și mă țin de ea! Tocmai a fost capitalizată, iar listarea CEC veți vedea că va fi un lucru foarte bun.”

Ministrul de Finanţe a explicat că listarea CEC Bank va însemna transparentizarea activităţii. „Vrem să avem o bancă adevărată de stat, să se bată cu adevărat cu celelalte bănci”, a mai spus acesta, scrie dcnews.ro.

„Minimum 20%! CEC tocmai s-a capitalizat cu 950 de milioane de lei de la bugetul statului. Vă spun, listarea CEC înseamnă foarte mult și anume transparentizarea activității, înseamnă guvernanță corporativă, înseamnă altceva! Vrem să avem o bancă adevărată de stat, să fie majoritară a statului, dar să se bată cu adevărat cu celelalte bănci, nu să fie tot timpul la mâna statului!”, a declara Florin Cîţu, invitat în emisiunea lui Silviu Mănăstire de pe B1 TV.