Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat joi, la instalarea în funcţie, că instituţia pe care o va conduce va încerca să vândă 9.000 de locuinţe ANL în 2010 şi să se “apropie” de 43.000 de locuinţe reabilitate termic.

“La reabilitarea termică a blocurilor sperăm să ne apropiem de 43.000 locuinţe în 2010. Vom continua şi construcţia prin ANL (Agenţia Naţională pentru Locuinţe) şi vom încerca să vindem 9.000 de locuinţe anul viitor”, a spus Udrea, în prezenţa premierului Emil Boc şi a ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Ea a adăugat că sumele obţinute din vânzarea celor 9.000 de apartamente vor fi investite în construcţia de noi locuinţe.

Premierul Emil Boc a spus că programul de reabilitare termică a blocurilor va continua, iar tot de anul viitor va fi diversificat şi progranul “Prima casă”, cu orientare spre locuinţe noi.

Condus de Blaga, ministerul a cheltuit toţi banii

Blaga, de la care Udrea preluat portofoliul Dezvoltării Regionale, a declarat că predă un minister care, pe programe, a avut o execuţie bugetară de 100%.

“Este un an în care am recepţionat 6.196 de locuinţe noi, mai mult decât dublul anului 2008, şi am realizat 146 săli de sport, dar cel mai important lucru este că aseară am depăşit 1,5 miliarde euro contractări prin Prpgramul Operaţional Regional”, a spus ministrul Internelor.

Blaga i-a dăruit Elenei Udrea un buchet de trandafiri portocalii şi a spus că anul trecut, când a preluat ministerul Dezvoltării Regionale, el a primit cadou o cască.

SURSA:Mediafax