Deși criza economică i-a ținut în loc pe mulți dintre afaceriștii României, Mircea Oltean și-a dus la bun sfârșit câteva investiții, atât în țară cât și în străinătate. Compania a trecut cu bine peste perioada de criză datorită „investițiilor în tehnologie și strategiei folosite premergător crizei”, după cum declară Mircea Oltean. Motiv pentru care se așteaptă la evoluții ascendente când va trage linie la final de 2011.,,Afacerea a reușit să ajungă la un anumit grad de maturitate”, declară pentru Capital Oltean, menționând că avea de gând să producă tractoare bazându-se pe programul guvernamental „Rabla pentru tractoare”, însă programul a fost un eșec cauzat de prima de casare mult prea mică pentru prețul tractoarelor.

Anul 2010, anul inaugurărilor

Anul trecut, Mircea Oltean a inaugurat linia de producție de tractoare agricole la fabrica sa, în colaborare cu o companie din Belarus. Tot în 2010, un alt grup de firme administrat de familia Oltean, Maviprod Reghin, a preluat distribuția motoarelor diesel Perkins pe piaţa Ungariei, fiind deja unic distribuitor pentru acestea în România.

Potrivit ultimei ediții a Top 300 Capital, Mircea Oltean s-a clasat pe locul 183, cu o avere estimată la 35 de milioane de euro.