În timp ce pregătește retragerea sprijinului politic al Gabrielei Firea în ceea ce privește Primăria Capitalei, Dragnea îi promite baronului Paul Stănescu că îl va menține în funcția de vicepremier al Cabinetului Dăncilă, deși îl va remania de la șefia Ministerului Dezvoltării Regionale.

Deși Dragnea a mai discutat cu Paul Stănescu, răceala nu a fost depășită, iar tratativele rămân în coadă de pește. Baronul de Olt a conștientizat că dacă Dragnea își respectă promisiunile, el va fi dat la o parte. De asemenea, Dragnea se bucură de susținere totală a CEx-ului, iar gruparea din care face parte baronul a fost deja învinsă. Asta înseamnă că următoarea ședință a forului va tranșa problema remanierilor, ceea ce denotă că liderul PSD își va premia fidelii cu diferite funcții.

De asemenea, Dragnea i-a transmis lui Țuțuianu că e dispus să renunțe la excluderea sa din PSD, dar nu e de acord cu funcția de vicepreședinte pe care o ocupă. Țuțuianu consideră că este marginalizat în PSD de mai bine de un an, din momentul în care a fost mazilit de la portofoliul Apărării, prin chiar porunca lui Liviu Dragnea.

Fiind plecată în Japonia, sunt șanse mari ca primarul PMB, Gabriela Firea să rateze următorul CEx, dar asta nu o deranjează fiindcă e conștientă că oamenii lui Dragnea sunt cu ochii pe ea. Dragnea a racolat-o rapid pe Ecaterina Andronescu, căreia i-a promis atât portofoliul Educației, cât și conducerea PSD București, iar cu Firea nici măcar nu a încercat să negocieze, scrie Psnews.ro.