UPDATE: Unitatea de producţie de anvelope de la Slatina va deveni cea mai mare fabrică Pirelli din întreaga lume, după extinderea capacităţii de producţie în urma unei investiţii de 105 milioane euro până în anul 2017, a declarat marţi directorul tehnic al grupului Pirelli, Maurizio Boiocchi, citat de Agerpres.

În prezent, fabrica de anvelope Pirelli de la Slatina are o capacitate de producţie de 8,5 milioane anvelope pe an, va ajunge la 10 milioane de anvelope la sfârşitul anului 2013 şi la 13 milioane de anvelope pe an în 2017.

Fabrica de la Slatina produce anvelope Premium pentru mărci auto de prestigiu precum BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Alfa Romeo şi Jaguar.

Până în anul 2017 investiţiile Pirelli în România vor ajunge la 555 milioane euro.

‘Îmi doresc să facem tot ceea ce ţine de autorităţile centrale şi locale ca acest proiect să aibă în continuare succes’, a declarat marţi, la Slatina, premierul Victor Ponta.

Şeful Executivului a precizat că statul român participă la noua investiţie Pirelli cu 35 milioane euro, în conformitate cu legislaţia europeană, şi că meritul aparţine în primul rând celor de la Pirelli care au întocmit toată documentaţia tehnică conform reglementărilor europene. ‘Statul român este oricum beneficiar pentru că aceşti bani se vor întoarce sub formă de impozite şi taxe şi nu există o investiţie mai bună pentru stat decât acelea de tipul investiţiei Pirelli de la Slatina’, a precizat premierul Ponta.

Compania Pirelli va investi în România 105 milioane euro în următorii cinci ani (2013 – 2017), potrivit planului de investiţii anunţat marţi, în timpul vizitei la Slatina a premierului Victor Ponta. Noua investiţie se adaugă planului de investiţii al companiei Pirelli în perioada 2005 – 2014, în valoare de 450 milioane euro

Investiţia companiei Pirelli, sprijinită de Guvernul român cu 35 milioane euro, este destinată creşterii capacităţii de producţie a fabricii din Slatina, de la 10 milioane de anvelope la sfârşitul anului 2013 la 13 milioane anvelope în 2017. Noua investiţie se adaugă planului de investiţii al companiei Pirelli în perioada 2005 – 2014, în valoare de 450 milioane euro.

Investiţia anunţată marţi este dedicată creşterii suprafeţei fabricii de anvelope de la 180.000 mp în prezent, la 200.000 mp în 2017, precum şi dezvoltării capacităţii de producţie. În prezent, fabrica de la Slatina are o capacitate de producţie de 8,5 milioane de anvelope pe an şi va atinge la sfârşitul anului 2013 o capacitate de 10 milioane de anvelope. Totodată noul plan de investiţii va crea 500 de locuri de muncă până în anul 2017, compania urmând să ajungă la 3.500 de salariaţi.

Fabrica de anvelope de la Slatina este una dintre cele mai moderne unităţi de producţie pentru autoturisme din grupul Pirelli şi realizează anvelope din gama Premium. Planul de investiţii a fost prezentat premierului Victor Ponta de către directorul tehnic al grupului Pirelli, Maurizio Boiocchi, şi de directorul de operaţiuni al grupului, Giuliano Menassi.