În luna noiembrie a anului trecut, Pirelli, al cincilea producător mondial de anvelope, a anunţat semnarea unui memoradum de înţelegere în urma căruia îşi va uni forţele cu conglomeratul de stat Russian Technologies în calitate de partener în timp ce firma rusă Sibur Holding va contribui cu activele de producţie.

În conformitate cu memorandumul semnat anul trecut, cei doi parteneri au anunţat că vor împărţi costurile de 222 milioane de euro pentru a prelua uzina de la Kirov a Sibur Holding, o facilitate cu o capacitate de producţie de şapte milioane de anvelope pe an. În plus, pentru a moderniza uzina de la Kirov şi a cumpăra alte active prin care producţia totală să ajungă până la 11 milioane de unităţi pe an, cei doi parteneri vor investi alte 200 milioane de euro în perioada 2012-2014.

Pirelli şi Russian Technologies speră că joint venture-ul va deveni profitabil din 2013, pentru ca în 2014 să realizeze vânzări de peste 500 milioane de euro. Pirelli are o opţiune pentru a-şi majora participaţia la acest joint venture de la 50 la 75% în decurs de trei ani.

Pirelli este lider pe piaţa anvelopelor pentru diferite tipuri de vehicule, deţinând 24 de unităţi de producţie în 12 ţări din lume. În România, Pirelli are o uzină la Slatina.
SURSA: Agerpres