Grupul italian Pirelli a majorat cu 50 de milioane de euro, la 350 de milioane de euro, fondurile pentru programul de investiţii din acest an, prin care al treilea mare producător de anvelope din Europa vrea să crească producţia la mai multe fabrici, inclusiv la unitatea din România.

„Fabricile noastre operează la capacitate maximă”, a declarat directorul general al diviziei de anvelope, Francesco Gori, potrivit cotidianului italian Milano Finanza, citat de Bloomberg.

Pirelli vrea să-şi majoreze capacitatea de producţie de anvelope pentru autoturisme din România cu 60% până în 2011, comparativ cu sfârşitul anului trecut. Printre facilităţile de producţie vizate pentru extindere se numără şi cele din Egipt, China sau America Latină, în timp ce în Italia şi Rusia grupul intenţionează să construiască noi fabrici.

Fabrică la Slatina

Grupul este prezent în România pe segmentele producţiei de anvelope, cord metalic şi filtre antipoluare pentru motoare diesel. La sfârşitul lui 2009, Pirelli a contractat un împrumut de 50 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii pentru extinderea producţiei de anvelope la fabrica de la Slatina.

În prima jumătate a anului, Pirelli a raportat o pierdere netă de 165,5 milioane de euro, faţă de un profit net de 6,3 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza procesului de separare a diviziei de investiţii imobiliare de restul activităţilor.

Veniturile au urcat cu 20%, la 2,4 miliarde de euro, contribuţia diviziei de anvelope fiind de 2,32 miliarde de euro.

SURSA: Mediafax