Presedintele grupului Pirelli a anuntat ca grupul pe care il conduce are in plan sa realizeze in Romania investitii care vor totaliza circa 500 milioane de euro pana in 2011. Concret, compania a investit deja in Romania ultimilor cinci ani 150 milioane de euro, la care se vor adauga inca 250 milioane pentru urmatorii trei ani. Intentia sa este aceea de a crea aici un pol industrial Pirelli, care va include o fabricade anvelope si o fabrica de cord metalic. Prima va atinge capacitatea de productie anuala de cinci milioane de anvelope. Polul industrial planificat de Pirelli va demara activitatea la finele acestui an, cu inceperea productiei de filtre antipoluare pentru motoare diesel la fabrica de la Bumbesti.

Anuntul sefului companiei italiene a fost facut dupa o intrevedere pe care a avut-o cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Pentru toate investitiile sale, Pirelli va beneficia de un ajutor din partea statului de maxim 28 milioane de euro.

Referitor la formarea profesionala, presedintele Tronchetti Provera i-a prezentat premierului programele de formare si dezvoltare profesionala destinate salariatilor Pirelli din Romania. Potrivit datelor prezentate de Provera, investitia totala in formarea si dezvoltarea profesionala a angajatilor a costat peste 500.000 euro.

Pirelli este unul dintre principalii investitori italieni de la noi, care va atinge dupa inceperea productiei de filtre de la Bumbesti cifra de 3.000 de angajati romani.