"Din 36 de proiecte de investiţii, au fost selectate şase în valoare totală de 2,28 miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridică la 621,4 milioane de lei. Urmează ca, în maximum 45 de zile lucrătoare de la publicarea listei, să fie analizate cele şase cereri de acord pentru finanţare şi anunţate rezultatele finale', se menţionează în comunicatul citatmenționează oficialii MFP. 

Cele şase firme ale căror cereri de ajutor de stat au fost selectate sunt Pirelli Tyres România SRL, Arctic SA, Clariant Products Ro SRL, Robert Bosch SRL, Safe Med International SRL şi Alu Menziken SRL. Valoarea ajutorului de stat solicitat de aceste firme se ridică la 621,5 milioane de lei. 

Ministerul menţionează faptul că cele 36 de cereri de acord depuse în perioada 11.07 – 22.08.2016 reprezintă proiecte care însumează 5,47 miliarde de lei. Ajutorul de stat total solicitat a fost de 1,98 miliarde de lei în condiţiile în care bugetul total al sesiunii este de 638 de milioane de lei. 

"Punctajul s-a realizat pe baza criteriilor de evaluare prevăzute de HG nr. 807/2014: valoarea investiţiei, tipul investiţiei iniţiale, locaţia realizării investiţiei, rentabilitatea cifrei de afaceri (în cazul întreprinderilor în activitate), valoarea capitalului subscris şi vărsat (în cazul întreprinderilor nou înfiinţate)", se mai arată în comunicatul citat. 

În document se menţionează faptul că cererile de acord pentru finanţare care nu au fost selectate în limita bugetului alocat sesiunii le vor fi restituite întreprinderilor, prin poştă. 

În ceea ce priveşte schema de ajutor de stat pentru stimularea creării de locuri de muncă, Ministerul anunţă că a înregistrat 22 de cereri în acest scop, în perioada 8 – 22 august 2016. 'În baza acestora s-ar putea crea 3.653 de locuri de muncă', se menţionează în comunicat. 

Evaluarea cererilor şi a documentaţiei necesare în prima etapă se realizează în maximum 30 de zile lucrătoare de la data încheierii sesiunii, iar la finalizarea evaluării, Ministerul va publica lista întreprinderilor admise sau respinse după prima etapă