Site-urile lansate de Pirate Party în cadrul campaniei "Linking is not a crime" furnizează numai legături (link-uri) şi nu materiale disponibile pentru descărcare, acestea fiind realizate ca formă de protest cu privire la cazul liceanului amendat cu 5 milioane de euro din cauza nerespectării drepturilor de autor.
Tânărul de 16 ani din Liberec a fost acuzat de Uniunea Cehă Anti-Piraterie că ar fi publicat pe site-ul personal link-uri care direcţionau utilizatorii către adrese de la care se putea descărca material în mod ilegitim. Acuzat de nerespectarea drepturilor de autor, tânărul a fost găsit vinovat şi trebuie să achite daune de 5 milioane de euro.
Reţeaua socială similară Facebook-ului va apărea în curând şi se numeşte Moviehome, iar utilizatorii sunt încurajaţi să încarce pe site legături către recenzii, subtitrări şi adrese de la care se pot descărca filmele propriu-zise.
Celelalte site-uri de file-sharing din campanie se numesc Piratskefilmy şi Tipnafilm, iar programatorii care le-au realizat şi-au păstrat anonimatul de teama intervenţiei Uniunii Anti-Piraterie. Pirate Party nu se teme, în schimb, de asemenea intervenţii, mai ales că până în prezent nu au fost primite plângeri de nicio natură.
Mikuláš Ferjencik, vicepreşedintele Pirate Party, a declarat că Moviehome.cz va funcţiona atâta vreme cât va avea un caracter necomercial. În momentul în care acest lucru se va schimba, administrarea site-ului va fi redirecţionată către programatori.
Sursa: torrentfreak