"Există un acord cu BERD pentru a prelua o participaţie de 15% la European Reliance de la Piraeus. Banca centrală a Grecia a aprobat tranzacţia", a mai spus oficialul, fără a dezvălui însă preţul tranzacţiei. 

Profitabilitatea băncilor elene este afectată de restricţiile asupra mişcărilor de capital, de creşterea nivelului creditelor neperformante şi de noile măsuri de austeritate impuse în schimbul celui de-al treilea pachet de asistenţă financiară pentru Grecia. 

În conformitate cu planul său de restructurare, care prevede vânzarea activelor secundare, Piraeus Bank intenţionează să vândă întreaga sa participaţie la European Reliance. 

Asiguratorul elen European Reliance este listat la bursa de la Atena din 1997, iar Piraeus Bank a preluat o participaţie de 28% în 2007. 

Grupul Piraeus Bank, cea mai mare bancă din Grecia în funcţie de active, şi-a propus să revină pe profit în 2016, după ce în trimestrul patru din 2015 a înregistrat pierderi nete de 1,24 miliarde de euro. Divizia din România, Piraeus Bank România a înregistrat în 2015 pierderi de 42,7 milioane euro.

AGERPRES