Prin intermediul acestei platforme, investitorii pot tranzacţiona şi urmări evoluţiile cotaţiilor valutare (spot şi forward), pe cele ale preţului aurului şi nivelurile dobânzilor. Aceste informaţii sunt transmise în timp real şi în corelaţie directă cu mişcările din piaţa interbancară

Pe lângă produsele consacrate de trezorerie, investitorii au acces, indifferent de loc în care s-ar afla, şi la alternative de investiţii unice pe piaţa locală, cum ar fi Aurul de Cont.

“Originalitatea PETS constă şi în faptul că ea ofera opţiunea de a investi în Aur de Cont, un produs complementar investiţiei în aur fizic, dar care păstrează aceeaşi principală caracteristică: siguranţa. Investiţia în Aurul de Cont este o modalitate perfectă de diversificare a portofoliului. Spre deosebire de tranzactionarea fizică a aurului, aceasta deţine avantajul accesului la o piaţă lichidă, care răspunde rapid la orice informaţie cu impact asupra pieţelor internaţionale. Volatilitatea specifică Aurului de Cont asigură clienţilor oportunitatea de a deschide poziţii şi de a le închide integral sau parţial, fără a fi necesare intervale îndelungate de timp pentru marcarea profiturilor. Mai mult, clienţii pot solicita oricând livrarea fizică a aurului.” a declarat Alina Piciorea, Head of Corporate & Retail Sales, Trezorerie Piraeus Bank Romania.

 Prin tranzacţionarea Aurului de Cont, investitorii pot alege să cumpere aur fără a fi necesară livrarea fizică, eliminând astfel mare parte din costurile aferente acestui proces, dar având siguranţa că aurul achiziţionat există în forma fizică în custodia uneia din contrapartidele elveţiene ale Piraeus Bank. Modalitatea de tranzacţionare este similară tranzacţiilor de schimb valutar – se cumpară/vând uncii de aur contra euro, dolari sau lei.

Clienţii beneficiază de cotaţii competitive bazate pe sistemul de tranzacţionare Reuters, atât pentru operaţiunile de schimb valutar necesare în activitatea curentă comercială sau investiţională, cât şi pentru tranzactiile de hedging valutar de tipul Forward.

De asemenea, investitorii pot constitui depozite în lei, euro sau dolari cu randamente preferenţiale şi maturităţi personalizate. Negocierea şi confirmarea prin intermediul platformei elimină necesitatea deplasării la una dintre sucursalele Piraeus Bank Romania şi întocmirii documentelor uzuale.

Cotaţiile se negociază direct cu un trader din cadrul Trezoreriei utilizând “chat-ul‘’ în cadrul tichetului de tranzacţionare.