‘Piraeus Bank confirmă că este interesată de ATEbank’, a anunţat Piraeus într-un comunicat, adăugând că nu va oferi alte detalii din cauza unui acord de confidenţialitate.

Potrivit presei din Grecia, ATEbank, o bancă înfiinţată în 1929, ar putea fi împărţită în două iar activele sănătoase ar putea să fie preluate de National Bank of Greece şi Eurobank, care şi-au manifestat deja interesul.

Primele patru bănci comerciale greceşti (National Bank of Greece, Alpha Bank, EFG Eurobank şi Piraeus Bank) au primit o injecţie de capital în valoare de 18 miliarde de euro în vederea recapitalizării lor. Acordul de ştergere cu 105 miliarde de euro a datoriilor Greciei convenit cu creditorii privaţi în luna martie a acestui an a antrenat pentru băncile comerciale greceşti pierderi semnificative în portofoliile lor de obligaţiuni guvernamentale.

Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG) este acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank controlează Bancpost, alături de Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank).
SURSA: Agerpres