Acţiunea de protest, prevăzută a se desfăşura între orele 6,00 şi 12,00 (04,00 şi 10,00 GMT) ar urma să conducă la anularea a 116 din cele 164 de zboruri zilnice efectuate într-o zi normală de Germanwings, o companie aeriană cu preţuri reduse care până la finele acestui an ar urma să asigure cvasi-toalitatea legăturilor inter-europene ale firmei mamă Lufthansa.

'Aproximativ 15.000 de pasageri nu se vor putea îmbarca pentru zborurile lor. Zborurile pe rutele din interiorul Germaniei vor fi cele mai afectate…În schimb, vor fi asigurate zborurile spre destinaţiile de vacanţă', a precizat Germanwings.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), care reprezintă aproximativ 5.400 de piloţi de la Lufthansa, vrea ca echipa de conducere să păstreze o schemă care le permite piloţilor să se pensioneze anticipat la 55 de ani şi să primească 60% din salariu până când ajung la vârsta normală de pensionare. Aproximativ 700 din cei 9.000 de piloţi din grupul Lufthansa lucrează la divizia low cost Germanwings.

'Suntem dezamăgiţi că greva nu a putut fi evitată', a declarat directorul de resurse umane de la Lufthansa, Bettina Volkens. Grupul va face 'tot posibilul pentru a-i prelua pe pasagerii Germanwings şi a-i duce la destinaţie', a adăugat Volkens.

La începutul lunii aprilie, o grevă de trei zile a piloţilor de la Lufthansa a condus la anularea mai multor mii de zboruri şi a costat compania 60 de milioane de euro. Însă greva de atunci a fost condamnată de populaţie, astfel că sindicatul piloţilor a anunţat că de data aceasta orice grevă va fi mai mică şi se va dura doar câteva ore.

AGERPRES