Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis autorizarea prealabila a fuziunii dintre fondul de pensii administrat privat al BCR si cel al Omniasig – Omniforte. Fondul BCR il va “inghiti”  pe cel al Omniasiag.

Procesul de autorizare a fuziunii celor două fonduri de pe Pilonul II cuprinde doua etape –  autorizarea prealabila, respectiv autorizarea definitiva, se precizeaza in comunciatul CSSPP. Autorizarea definitiva a fuziunii poate fi decisa numai dupa consultarea participantilor cu privire la noile conditii ale fondului absorbant.

Astfel, potrivit reglementarilor, societatea de administrare a Omniforte trebuie le trimita sa participantilor noile conditii ale prospectului fondului absorbant si sa ii va informeze asupra faptului ca se pot transfera la un alt fond de pensii fara a plati penalitati. Acestia au la dispozitie 90 de zile pentru a se muta la un alt fond de pensii de pe Pilonul II fara a suporta comisionul de penalizare de 5% aplicat la valoarea activului personal.